Uzun zamandan beri devlet koroları ve TRT'ye sanatçı alımı yapılmıyor, bu da konservatuar mezunları arasında gelecek endişeleri oluşmasına neden oluyordu.
Durumu daha önce yazmış, müziğimizin geleceği ve konservatuar mezunlarına verilen emeklerin heba olacağını, çünkü onlara verilen emeklerin TRT ve devlet korolarında çalışmaya yönelik olduğunu belirtmiştik.
Dünyadaki birçok senfoni, opera vs orkestrasına dünyadaki batı müziği konservatuarlarından sanatçı yetiştirilmektedir.
"Türk Müziği Devlet Konservatuarları mezunları "nereye" yetiştiriliyor?" sorusuna cevap bulunamamaktadır.
* * *
Devlet koroları ve TRT'ye alım yapılmayacağı, müzik kısımlarının kapatılacağı konusundaki girişimler ayyuka çıkmış, tam da bu kurumlara sanatçı alımı yapılmayacak tarzında bir havaya herkes inanmış iken TRT Genel Müdürü Şenol Göka'dan TRT'ye THM ve TSM sanatçı alımı ile ilgili ümit verici açıklamalar geldi.
Göka'nın ilgili konuşması şöyle:
"Geleneksel müziğimizi korumakla ilgili TRT çok önemli şeyler yapabilecek. Türk sanat müziği ve halk müziğine yönelik sanatçı alımları gerçekleştirilecek. Çok uzun zamandır alınmıyordu. Bu boşluğun doldurulması için gerek sınav gerekse jüri marifetiyle sanatçı alacağız. Özel radyo ve televizyonlara Türk sanat müziği ve halk müziği arşivlerimizi açıyoruz, 'alın ve yayınlayın' diyeceğiz.' Önümüzdeki üç beş ay içinde gerçekleştirilecek şeyler..."
Akdeniz Üniversitesi Genç Fikirler Topluluğu'nun düzenlediği, moderatörlüğünü AÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Arık'ın yaptığı 'Medya ve Türkiye bağlamında TRT' konulu konferans'a AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Aziz Ergin, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç ile akademisyen ve öğrenciler katıldı.