Bugün - Saturday, December 21, 2024
Foto Galeri
Video Galeri
Firma Rehberi
Künye
Reklamlar
Üye İşlem
 Bize Ulasin
www.musikidergisi.com Logo
-
İstanbul 27°°C
Haber Detayları

Hasan Cihat Örter ...

Dünyaca ünlü gitar virtüözümüz Hasan Cihat Örter'in Facebook sayfasındaki söylemlerinden kesitleri ve resmi web sitesinden biyografisini "yorumsuz" olarak aktarıyoruz...

POPÜLER Haberi - Monday, October 19, 2015 - 22:53
Dünyaca ünlü gitar virtüözümüz Hasan Cihat Örter'in Facebook sayfasındaki söylemlerinden kesitleri ve resmi web sitesinden biyografisini
Resmi küçültmek için üzerini tıklayın...

 

İşte Hasan Cihat Örter Facebook sayfasında dile getirdiği anlamlı söylemlerinden mini bir seçki:

"GÜNAYDIN DOSTLARIM..GENE YAĞMUR VAR İSTANBULDA...ÇATISI AKANLAR VAR MI ? EVİNİ - İŞ YERİNİ SU BASANLAR ? ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN. HAYIRLI ÇARŞAMBALAR 

*   *   *

Bana diyorlar ki;

"ORDİNARYUS PROF. DR. ÜSTAD HASAN CİHAT ÖRTER,

DÜNYANIN EN BÜYÜK TÜRK SANATÇISI" falan diye neden yazıyorsun, sen şişik egolu musun ? VS..VS...diyorlar...ben de diyorum ki böyle düşünenlere : TÜRLÜ ÇEŞİT TİCARİ KUMPASLARIN KURULDUĞU BU ÜLKEDE, HER ŞEYİN YOZ MAGAZİNE İNDERGENDİĞİ, İŞPORTACI - KALİTESİZ ŞARKICILARIN "SANATÇI" DİYE POMPALANDIĞI, "DAYATILDIĞI; HALKIMIZIN BENİM GİBİ GERÇEK SANATÇILARINI BU TİP YOZLAŞMIŞ TÜCCAR MEDYA YÜZÜNDEN TANIMADIĞI BİR MEMLEKETTE BAŞIMIZDAKİ SİYASİLERİN DE BU YOZLAŞMAYI, POPÜLER YOZ KÜLTÜRÜ DESTEKLEDİĞİ BİR ÜLKEDE; ... EVET BEN ORDİNARYUSUM, BU EMPERYALİST KAPİTALİSTLERE DİRENEN - HALA AYAKTA DURAN VE ÜRETEN, PARAYI DEĞİL, GERÇEKTEN HALKINI SEVEN .... EN BÜYÜK TÜRK SANATÇISI BENİM ! diyorum... Var mı itirazı olan ?

*   *   *

BU ÜLKEDE BİR CAHİL BIRAKILMIŞ, HİÇ BİR ŞEYİN FARKINDA OLMAYAN ZAVALLI HALKIMIZ, BİR DE ARTIK AZINLIKTA KALMIŞ, HER ŞEYİN FARKINDA OLAN, ACI ÇEKEN GERÇEK AYDINLARIMIZ KALDI... BEN REFAH SEVİYESİ YÜKSEK, TUZU KURU ENTELLERİ GERÇEK AYDINLARDAN SAYMIYORUM.

*   *   *

"EĞER MESLEKTAŞLARINIZ VE BAŞKALARI SİZİ KISKANIYOR VE ARKANIZDAN KONUŞUYORLAR, SİZİ KÖTÜLÜYORLARSA, BİLİN Kİ SİZ ONLARIN ÖNÜNDESİNİZDİR.

*   *   *

BURASI FACE PROFİLİ SANAL ALEM BİLE OLSA; İYİ İNSANLARLA - KÖTÜ NİYETLİ İNSANLAR NASIL DA KENDİNİ BELLİ EDİYORLAR... ÖNCE DOST, ARKADAŞ GİBİ GELİYORLAR, DAHA SONRA İNSANI YILAN GİBİ SOKUYOR VE ZEHİRLERİNİ AKITIYORLAR...CANIMI ÇOK YAKIYORLAR ÇOK...BENİM İMTİHANIM BURADAKİ ÇOĞUNUZDAN DAHA ZOR A DOSTLAR... BU BEDEL AĞIR, BU DİYETİ ÖDEMEK ÇETİN... SADECE YARADANA SIĞINIYORUM...

*   *   *

BENİM GÖNDERİLERİMİ BEĞENMEYENLERİ - FİKİR BEYAN ETMEYENLERİ FACEBOOK OTOMATİK OLARAK ARKADAŞIM SAYMIYOR ! ....İSTEMEYEREK SİLMEK - ENGELLEMEK ZORUNDA KALACAĞIMIZDAN MÜESSESEMİZ ADINA ÖZÜR DİLERİZ.

*   *   *

EVET FACEBOKTA TEMİZLİK BAŞLADIIIIIIII.... ŞİMDİDEN 300 KİŞİYİ UÇURDUM...

*   *   *

BU ÜLKEDE HEP İLKLERİ YAPTIM VE YAŞADIM... ARKAMDA DAYIM OLMADAN, MEDYA OLMADAN, MAGAZİNE BULAŞMADAN - HALK YALAKASI OLMADAN HİZMET ETTİM. ÇOK SEVİLDİM, SAYILDIM...

ALLAHIM ÇOK ŞÜKÜR..." 

_______________________________________

 BİYOGRAFİ (1)

ÜSTAD Dr. HASAN CİHAT ÖRTER
(Besteci, Gitar Virtüözü, Aranjör, Yazar, Uluslararası Müzik Sanatçısı)

24 Ekim 1958 yılında İstanbul'da doğdu. Yedi göbek İstanbul, Üsküdar, Salacaklıdır . Anne tarafı Sivas, Su Şehrinden Erdek, Hamamlı Köyüne göçmüş, büyük büyük Dedesi de Trabzon, Sürmene den İstanbul da, Sultan Abdülmecid'in Sarayına önce yorgancı başı olarak gelmiş, sonra zekası ve çalışkanlığı ile Mabeyinciliğe kadar yükselmiştir. Müzisyenlerle dolu bir ailede doğdu. Amcası, Rebetiko sanatçısı Buzukî Erol Örter'di. Babaannesi piyanist olduğu için yaklaşık 2, 3 yaşlarında“harika çocuk olarak” piyano ve keman ile tanışarak müziğe başladı. Daha sonra klasik gitar ile tanıştı ve ilk ciddi derslerini de 5 yaşından itibaren Prof. Antonio Doumezitch‘den aldı (1963-68) ve bu derslere 5 yıl devam etti. Bu arada Jazz gitar ile de ilgilenmeye başladı ve 12 yaşında Üsküdar, Bağlarbaşı Halk Evinde küçük orkestralarda çalışmaya başlayarak profesyonel oldu.

Üsküdar Musıki Cemiyeti'nde Emin Ongan’ın Türk Müziği Derslerine katıldı, makam ve nazariyat dersleri aldı (1970-74), Şeref Çakar, Alaattin Pakyüz, Amir Ateş, Ercüment Batanay'dan Türk Müziği deersleri aldı. Bağlama üstadı Şemsi Yasdıman ile Türk Halk Müziği araştırmasına yönelik çalışmalar yaptı ve bağlama üzerine sentezler geliştirdi.(1973-76),Mürşidi Prof.Dr. Ahmet Yüksel Özemre ile Tasavvuf üzerine dersler aldı. Kadıköy Ticaret Lisesinden mezun olduktan sonra Boston, Berklee Müzik Akademisi'nden (Berklee College of Music) özel burs kazanarak Amerika’ya gitti .Buradaki Kompozisyon ve Armoni derslerini tamamladıktan sonra dört yıllık okulu iki yılda üstün ”Master's Degree” derece ile bitirdi (1977–79), (Anotolian Folk Song’s Composotions) William G. Leavitt, Barrie Nettles, Oliver Nelson ile çalıştı ve Jazz Composer Gordon Delamond’un tavsiyesi ile Belçika Kraliyet Liege (Conservatoire Royal of Liege) Konservatuarı'nda, daha önce aldığı yüksek kompozisyon dersleri ile (1979 -80) doktora çalışması yaptı . (Türk müziği çok sesli denemeler..Müzikle Terapi) Tezleri kitap olarak sunuldu.1980 yılında Ülkesine vatani vazife dolayısıyla döndü ve Askerlik hizmetini tamamladıktan sonra 1983 yılından itibaren Turhan Yükseler büyük orkestra çalışmaları ve Osman İşmen ile stüdyo çalışmalarında bulundu. Binin üstünde sanatçıya albümlerinde ,klasik gitar, perdesiz gitar,elektro gitar vb. enstrümanlarla çaldı. (Festival, Eurovision Orkestraları ). Bu arada reklam , belgesel ve Lale Oraloğlu, Seden Kızıltunç, Numan Paknel, (1983-85) Sevtap Çapan ve Murat Batıkan Avcı'nın yazdığı "Eski Köylüler" adlı tiyatro müzikleri yaptı (2015) . 1989 yılında kurulan Kent Orkestrası'na kadrolu sanatçı olarak girdi ve 8 yıllık hizmetten sonra kendi isteği ile ayrıldı (1998). 1994 yılında Doc.Dr. Ahmet Kurtaran’ın ricası üzerine Modern Folk Üçlüsüne girdi , orada gitar çalıp vokal müziği yaptı ve bu grubun aranjörlüğünü üstlendi. 1995 yılında da Amerika da Uluslararası Houston Jazz Festivali'ne bu grup ile katıldı. Harbiye Açık Hava Konseri ( MFÜ. 1996) Aynı Grup ile 7 Şehirde Konserlere katıldı. Aynı yıl Uluslararası Akbank Jazz Festivali'nde grubuyla çaldı (1995 Ak sanat Kültür Merkezi ). Kıbrıs 1. Girne Altın Zeytin yarışmasında Beste ve Şarkıcılık dalında 1. oldu. İstanbul Teknik Üni. ve Mimar Sinan Üni. Devlet Konservatuarları Rektörlüklerince; TÜRK MÜZİĞİNE HİZMET ETMİŞ ÖNCÜ BÜYÜKLERİMİZ ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLMÜŞTÜR.

"Bizim Sazımız - Bizim Cazımız, Ne Var ? Ne Yok ?" TRT programına orkestrasıyla canlı müzik yaparak katıldı. Sürgündeki Devlet, Menderes, Kızıl Güneş, Sultan Galiyev, DÜNDEN BUGÜNE (TGRT), KIBRIS BELGESELİ (SHOW TV.), KIBRIS BELGESELİ SOUND-TRACK CLIP”, CUMHURİYET BELGESELİ, OSMANLI’NIN DOĞUŞU (TRT 2), FATİH VE FETİH (TRT 1),DOĞDUĞUM TOPRAKLAR (TRT) ,SON TANIKLAR (TRT), ATATÜRK BELGESELİ TRT 1, VAN GÖLÜ HAVZASINDA SELÇUKLU İZLERİ .. ( Yapımcı Abdülhamit Avşar), SUMMER UNIVERSITY 2003- İSTANBUL TANITIM MÜZİKLERİ (42 ÜLKE – 72 ŞEHİR ), gibi 300 e yakın belgesele özgün ve jenerik müzikleri yaptı. Cemal Reşit Rey Gençlik Festivali , Uluslararası Gitar Festivali ( C.R.R. Ocak 2001),(2002), (2003),(2004),(2005), İstanbul Müzik Şenliği , 1995 Akbank Jazz Festivali gibi birçok Uluslararası festival de çaldı.

TRT 2 'de MÜZİK VE BİZ adlı programı hazırlayıp sundu ( Cumartesi akşamları 20:20 ). Program 4 yıl sürdü.(1995-1999) Aynı zamanda STV. de 3 yıl canlı olarak benzeri daha önce yapılmamış “GECEYİ ÖRTEN MÜZİK” adlı programı yaptı (1996-1999) ve ülkemiz 'de ve tüm dünyada bu program çok sevildi, takdir gördü. Amcası Rembetiko uzmanı Erol ÖRTER (Buzuki Erol) ile BUZUKİ EROL - EROL ÖRTER adı altında piyasaya sunulan kitabın hazırlanmasına katkıda bulundu ve rebet şarkılarını aranje etti, notasyonladı. Özel radyo ve televizyon kanallarında programları yayınlanmaktadır ve bu programlar çok ilgi görmektedir. Sanatçı yapmış olduğu sanatsal çalışmalarla 3000 e yakın ödül almıştır .

İKİ SATIRLIK ŞİİRLER (Birun Yayınevi-2000, ) ESERLERİ-SANATÇI (Bemol Müzik 2002), SAZ ESERLERİ (Bemol Müzik 2003), MÜZİKLE TEDAVİ VE ARAŞTIRMALAR (Nefisto ve Genç Müzik CD.lil Müzik 2005) Hasan Cihat Örter ' in şimdiye kadar yazdığı 8 kitabı vardır. Ayrıca sanatçının TCDD. DEVLET DEMİR YOLLARI BESTESİ,TRAFİK CANAVARI İLE MÜCADELE DERNEĞİ BESTESİ, POLİS KOLEJİ MARŞI, ELAZIĞ 8. KOLORDU MARŞI, BEŞİKTAŞ SPOR KLUBÜ MARŞI, ÜSKÜDAR BESTESİ, ÜMRANİYE BESTESİ, BANDIRMA, SARI PAŞA SENFONİSİ, ORDU GİTAR FESTİVALİ BESTESİ, ÖZTÜRKLER MARŞI, BURHAN FELEK LİSESİ MARŞI, TC.80.YILMARŞI (TÜRKİYE) ..gibi birçok marş besteleri de vardır.

SANATÇININ ADI SALACAKTAKİ İSKELE ARKASI SOKAK ADI DEĞİŞTİRİLEREK, BESTEKAR HASAN CİHAT ÖRTER SOKAĞI İSMİ VERİLMİŞTİR. (Üsküdar Belediye Meclisinin 4. Seçim Dönemi 5. Seçim Yılı 1. Olağan Toplantılarının 25.06.2003 günü 7. Birleşimince okunarak komisyondan geldiği şekli İle kabulüne oybirliği ile karar verilmiştir.)(İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin, 4. Seçim Dönemi, 5. Toplantı Yılı, Temmuz Olağan Toplantılarının 01 Ağustos 2003 tarihli 9. birleşiminde okunarak; Raporun aynen ve Oybirliği ile kabulü kararlaştırılmıştır..Üsk.Bld.Bşk.Yılmaz BAYAT - Ali Müfit GÜRTUNA, Büyükşehir Belediye Başkanı. )

Ordu İli Barosunca Türkiye' de ilk olarak FAHRİ AVUKATLIK Ünvanı verilmiştir.(27.10.2005) Eski Ordu Baro Bşk. Av.Kenan Çebi ve Ordu Valisi Kemal Yazıcıoğlu tarafından. EYÜP SULTAN FAHRİ HEMŞEHRİLİK BERATI (99), BANDIRMA FAHRİ HEMŞEHRİ BERATI (’05), ORDU FAHRİ HEMŞEHRİLİK BERATI(’07) VE ESKİŞEHİR BESTEKAR HASAN CİHAT ÖRTER PARKI(’08) (Orhangazi Mah. Aslıhan Sok. Bld. Bşk. Burhan Sakallı ’08 tarafından..)

ELAZIĞ FAHRİ HEMŞEHRİ BERATI ALDI. (Bld.Bşk.Süleymen Selmanoğlu tarafından) BOLU, MUDURNU, GÖYNÜK PARKINDA, Mudurnu Bld. ve İş Adamı Uğur Türesin tarafından BESTEKAR HASAN CİHAT ÖRTER ÇEŞMESİ, 2014 de Cide, Kurıcaşile, İlyas Geçidinde, Kirazdere Köyüne doğru, Mehmet Tunç Usta ve Kirazdere Köylülerinde BESTEKAR HASAN CİHAT ÖRTER ÇEŞMESİ açılmıştır. 29.10. 2013. Elazığ Fırat Üni. Müzik Alanınnda "Devlet Sanatçısı I"-ı" FAHRİ DOKTORA verilmiştir (Fırat Üni.Rek. Prof.Dr. Fevzi BİNGÖL) ve "Alaeddin Yavaşça Senfonisi Fırat Üni. Dev.Konservaturı Senfoni Orkestrası tarafından icra edilmiştir" . 08.04.2010.

Sanatçı: A.B.D., Rusya,Hollanda, Belçika,İngiltere, Fransa, Yugoslavya, İspanya, İtalya,Almanya, Hindistan, Azerbaycan, Afganistan (Nato-ISAF) ve Kıbrıs…. gibi 70 ülkede konserler ve resitaller vermiştir. Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN dediği gibi; Türk müziğinin çok sesli müziğe uyarlamasındaki çalışmalarını güçlendirmek için yurtiçi ve yurtdışı konserlerine devam edip, basında ve seminerlerde yaptığı aydın ve de ufuk açan konuşmaları ile insanları çok etkilemektedir. Yapmış olduğu çağdaş müzik ile enstrümanlardaki virtüözitesinden dolayı, özellikle gençler tarafından daima aranılan ve sevilen bir sanatçı olmuştur.

Kendi Home studio, Müze Evinde ; Ülke kültürüne, müziğine emeği geçmiş ve ve gelecek vaad eden çok değerli Sanatçılarla; *SANATÇI BULUŞMALARI *yapıp bunları sanal alemde Halka sunmaktadır. "bu çalşmalar daha sonra DVD olarak arşivlenecektir"

ALBÜMLER :

1.Albüm,  ANADOLU EZGİLERi KLASİK GİTARA ADAPTASYON (Classical Guitar Recital ”Anotlian Folk Music”) ,  (Kent Plak –EMI *1983 -1994)
2. Albüm, INSPIRATION serisinden bütün dünyada satılmaya başladı ve Sanatç  E.M.I (İngilizlerin en büyük müzik firması) Klasik kataloğuna girdi. ALTIN PLAK ALDI-  (EMI, 1996)
3. Albüm, KADIN’IN SENFONİLERİ,  Enstrümantel, New-Age.  (Kent Plak-EMI, 1995)
4.Albüm, MODERN FOLK ÜÇLÜSÜ, EMEL SAYIN, İSTANBUL ŞARKILARI, Düzenleme, Vokal. (Yapı Kredi Kültür Hizmetleri) 7 Şehir de konserler verildi ve  *DVD çalışması yapıldı. (YKB, 1996)
5. Albüm, RE-FORMATION (TÜRK MÜZİĞİ SAZ ESERLERİ NEW-AGE) albümünü yaptı. 1997 'nin sonunda bu albümün London, Southern Cross stüdyolarından re-mixi çıktı . *BUDDHA BAR 3 KATOLOĞUNA GİRDİ.
6.Albüm, ( RE -FORMATION, RE-MIX ). “INSPRITION, Sony Music, 1997)
7. Albüm, MEKTUP FİLMİ SOUND TRACK  ( RAKS, 1998 ).
8. Albüm, RE-FORMATION 2  ( ANADOLU ESİNTİLERİ NEW-AGE/ Sony Music ,1999) 
9. Albüm, AŞK VE HÜZÜN  - Sözlü pop,  (Ezgi Medya-2002)."ALTIN PLAK"
10. Albüm, GİTARIN SESSİZ ÇIĞLIĞI , Enstrümantel,(Genç Müzik 2003 )
11. Albüm, DÜNYANIN GÖZ YAŞLARI,”Akın Ok Prj.”  (EMI,2004)
12. Albüm, İKİ DERVİŞİN AŞK YARASI “Akın Ok Prj.” (Seyhan Müzik 2004 ). 
13. Albüm, İSTANBUL’ DA MODERN OYUN HAVALARI “Akın ok Prj.” (Seyhan Müzik, 2004)
14. Albüm, SYMPHONY OF KABE AND HİCRET (Genç Müzik & Baha Boduroğlu Prd. 2005)
15. 16. 17. Albüm,  H.C.Ö. KLASİKLER, " Diğer Albümlerden Toplama Özel Albüm Çalışması" 
18. Albüm, HAYATI, ESERLERİ, FELSEFESİ, VCD , (FHA, 2005)
19. Albüm, SENDEN YANAYIM “Akın Ok Prj.”  (Artvizyon, 2005) 
20. Albüm, FRETLESS SONG’S (DMC. Osman İşmen projesi 2005
21. Albüm, HERKES GİTAR ÇALABİLİR, 2 VCD (Belgesel ajans, 2005)      
22. Albüm, MÜZİKLE TERAPİ CD /Kitap ( Mefisto Yayıncılık, 2005)
23. Albüm, WORLD CLASSICAL GUITAR PIECES (Genç Müzik 2007)
24. Albüm, PERDESİZ GİTAR İLE GİZ  (Genç Müzik 2007),
25. Albüm, KLASİK GİTAR İLE HAZ  (Genç Müzik 2007), 
26. Albüm, MUSTAFA KEMAL VE VATAN SENFONİSİ,”Akın Ok Prj.”  (Atlantis Müzik, 2008)
27. Albüm, SADABAD (Tambur icraatı ile , Anadolu Müzik, 2008)
28. Albüm, İSTANBUL’DA 7 GÜN  (Mem Yay Prd. 2009)
29. Albüm, PERDESİZ AŞK ( E.Perdesiz Gitar ile, Mimoza Yapım, 2009)
30. Albüm, PERDESİZ GİTAR EĞİTİM CD,Sİ,  “DVD”  Mimoza , 2009)
31. Albüm, COLOR/RENKLER – (Mem Müzik 2012)
32. Albüm, SEBEPSİZ – (Mem Müzik, 2012) 
33. Albüm, YAKARIŞLAR – (Mem Müzik-TFM 2012) 
34. Albüm, 99 ESMADAN, (Mem Müzik, 2012)
35. Albüm, GARDEN OF EDEN "ANEMONE" – (Mem Müzik, 2013)
36. Albüm, THE GALAXIES "Single Guitar Avangarde"
37.Albüm, FİRKAT  "Fender Strat '68"
38.Albüm,  ANATOLİAN JAZZ VARIATIONS “Single Jazz Gt.  
39.Albüm, YAYLI CÜMBÜŞ - new-age
40.Albüm,  HAYDAR HAYDAR “Türküler” 
41.Albüm, THE SYMPHONIES  
42. Albüm, THE LOVE SONGS “Sözlü Pop”   
43.Albüm. ŞİİRLİ MÜZİKLER "Recep Garip" ile
44.Albüm, AŞK BÜYÜSÜ "Sözlü, Pop Rock "
45.Albüm, ATONAL "Enstrümantel Fussion"
46.Albüm, REBETİKO " Amcası buzuki Erol ile"
47.Albüm, DIARY "Günlük çalışmalardan"
48.Albüm, E-BOW ANATOLİA éPerdesiz Gitarla anadolu Ezgileri"
49. Albüm, HAYYAM "Ömer Hayyam'dan Besteler"
50. Albüm, PORTRELER "Sevdiklerine Besteler" ... 
51. Albüm. LA CARICATURE
52.Albüm. THE GUITAR FROM ANATOLIA
53. Albüm. ÜSKÜDAR
54. Albüm. SELÇUKLU İZLERİ
55. Albüm. İcatlar 3: Bağtar 
56. Albüm. Denemeler
57. Albüm. Hagia Sophia
58. Albüm. Halvette Hemhal 
59. Albüm. Kabe Senfonisi 2
60. Albüm. Krizantem Çiçekleri 
61. Albüm. Mythology 
62. Albüm. Refmation Reloaded 
63. Albüm. Şems Tebrizi 
64. Albüm. Shahmaran
65. Albüm. Shakesphare Dreams
66. Albüm. The Best Of

KAYIT DIŞI DİĞER ALBÜMLERİ :

1987: Bağdatlım- Harika Plak
1988: Anılar 10, Unutulmayan slovlar, - Raks

KİTAPLARI :

1- Hayatım, Gitarım ve Müziğim - (Pan Yayıncılık)
2-Anadolu Ezgileri Klasik Gitar ve Piyano İçin Düzenlemeler - (Pan Yayıncılık)
3-Hasan Cihat Örter " Sanatçı, VCD" - (Bemol Müzik Yayıncılık)
4-Hasan Cihat Örter´le Herkes Gitar Çalabilir, 2 VCD - (Belgesel Ajans)
5-Buzuki Erol (Örter) Rebetiko - (Pan Yayıncılık)
6-İki Satirlik Şiirler - (Birun Kültür Sanat Yayıncılık)
7-Saz Eserleri - (Bemol Müzik Yayınları)
8-Anadolu'dan Klasik Gitar Çeşitlemeleri - (Bemol Müzik Yayınları)
9-Müzik İle Terapi, Music CD - (Genç Mephisto Kitabevi)

BAZI TV. PROGRAMLARI, MARŞ, SİNEMA VE BELGESEL MÜZİKLERİ:

Mektup Filmi - Ali Özgentürk, Tarık Akan
Bizim Sazımız, Bizim Cazımız, Nusret Demren,  TRT 2
Ne var? Ne yok?, Ali Saydam, TRT
Sürgündeki Devlet, TGRT
Adnan Menderes, TGRT
Sultan Galiyev, TGRT
Dünden Bugüne , TGRT
Kıbrıs Belgeseli, Seslendiren: Müşfik Kenter, Show Tv
8.Kolordu Marşı, Elazığ
Türkiye Marşı, 80. yıl için
TCDD Demir Yolları Marşı,
Polis Koleji Marşı, Ankara
Üsküdar, Burhan Felek Lisesi Marşı, Üsküdar
Sarı Paşa Senfonisi,Belgeseli,Engin Arıcan- Bandırma
Osmanlı'nın Doğuşu, TRT
Fatih ve Fetih, TRT
Doğduğum Topraklar, Mübadele, TRT
Son Tanıklar, TRT
Atatürk Belgeseli,Abdülhamit Avşar,TRT
Mehmet Akif Ersoy, TRT
Hasan Cihat Örter'in Başarı stratejisinin Modellenmesi, Dr.Yücel Sezer, Doktora Tezi
Bir Üstad'ın Çığlığı Belgeseli,Akbey Kuruoğlu, Maltepe Üniverstesi Bitirme Tezi,DVD
Hasan Cihat Örter, Türk Saz Eserleri,İ.Halil Özkan,Elazığ, Fırat Üniverstesi Bitirme Tezi,VCD
Ünlü Besteleri ve Düzenlemeleri :
Kurtuluş – Sevmeyeceğim (1986), (Söz: Hasan Cihat Örter)
Gökhan Ketenci – Olmadı Olmaz, Kent Ork.,(1995), (Söz: Hasan Cihat Örter,)Arr.: (Kamil Coşkun)
Ersen Dinleten – Ninni Bebek (1991), (Söz: Hasan Cihat Örter)
Ersen Dinleten – Nerdesin (1991), (Söz: Hasan Cihat Örter)
Classical Guitar Anatolian Folk Songs – Allı Turnam (1994),(Düzenleme: Hasan Cihat Örter)
Classical Guitar Anatolian Folk Songs – Uzun İnce Bir Yoldayım (1994), (Düzenleme: Hasan Cihat Örter)
Classical Guitar Anatolian Folk Songs – Çanakkale İçinde Vurdular Beni, (1994), (Düzenleme: Hasan Cihat Örter)
Classical Guitar Anatolian Folk Songs – Ankara Misket Oyun Havası (1994) (Düzenleme: Hasan Cihat Örter)
Classical Guitar Anatolian Folk Songs – Laçin (1994) (Düzenleme: Hasan Cihat Örter)
Kadın'ın Senfonileri – Akdenizli Kadın (1995), (Beste-Yorum: Hasan Cihat Örter)
Kadın'ın Senfonileri – Umut (1995) (Beste-Yorum-Düzenleme: Hasan Cihat Örter)
Toroslu Belen - Şükriye Tutkun–Sahildeki Ev (TRT Altın Anten'95,(Orkestra Düzenleme:Hasan Cihat Örter)
Toroslu Belen – Türkiye (2000), (Yorum, Düzenleme:Hasan Cihat Örter)
Re - Formation 1 – Chechnian Girl -(Video klip), (1996)(Beste - Tanburi Cemil Bey - Düzenleme: Hasan Cihat Örter)
Re - Formation 1 – Jameis, (Video klip),(1996)(Beste- Sadi Işılay - Yorum ve Düzenleme: Hasan Cihat Örter)
Re - Formation 1 – Wings Over the Sea, (Video klip),(1996)(Beste- Kemani Sebuh - Yorum ve Düzenleme: Hasan Cihat Örter), Dj. Ravin,Buddha Bar III Album.
Gitarın Sessiz Çığlığı – Ölüm ve Ötesi,Yavuz Çetin Anısına, (2003),(Beste- Düzenleme - Yorum: Hasan Cihat Örter)
Gitarın Sessiz Çığlığı – Çağın Ölümü, Yavuz Çatin Anısına,(2007),(Beste - Düzenleme - Yorum: Hasan Cihat Örter)
Serap Yenici – Ege'den Aldık Biz Bu Aşkı (Video klip) (2010) (Söz: Hasan Cihat Örter)
Hasan Cihat Örter – Bu Sevda (2000) (Video Klip), (Söz: Kenan Yalçın)
Symphony of Kabe and Hicret – (Kabe Senfonisi 1999)- Rec. (2005),(Düzenleme: Hasan Cihat Örter)
Modern Folk Üçlüsü, Salat-ı Ümmiye– (İstanbul Şarkıları, Emel Sayın ), (1997)- Rec. (2005),(Düzenleme, Vokal: Hasan Cihat Örter)
Modern Folk Üçlüsü, 1998, (İstanbul Şarkıları, Emel Sayın ), 1998, Yapı Kredi Bankası- Harbiye Açık Hava Tiyatrosu, Düzenleme: Hasan Cihat Örter, Orkestra :Osman İşmen
Seyhan Güler – Ağlama Annem (2011) (Söz: Gökhan & Seyhan Güler)
Gizem Saatçi – Kırmızı (2012) (Söz: Esat & Gizem Saatçi)
Ogün Bülent Görgün –Sedef Gülleri (2012) (Söz: Hasan Cihat Örter)
Hasan Cihat Örter – Zor Geliyor "Kıbrıs, 1. Girne Altın Zeytin Beste ve şarkı Yarışması Birincisi" (1995) (Söz: Hasan Cihat Örter)
Hasan Cihat Örter – Aşk'mı (2000), (Söz: Nur Saka)
Hasan Cihat Örter – Üsküdar Yalnız (1999), (Söz: Hasan Cihat Örter)
Hasan Cihat Örter – Adım Adım Üsküdar (2008), (Söz: Burhan Gürleroğlu)
Hasan Cihat Örter – Beni Unutma (2008), (Söz: Buzuki Erol Örter)
Hasan Cihat Örter – Yeter ki (2005), (Söz: Akın Ok)
Hasan Cihat Örter – Senden Yanayım (2005), (Söz: Akın Ok)
Hasan Cihat Örter – Aşk Yarası (2006), (Söz: Akın Ok)
Hasan Cihat Örter – Üsküdar (2008), (Söz: Hasan Cihat Örter)
Pir Sultan Abdal – Sadık Baba, Ali Ekber Çiçek, Haydar Haydar Semahı, (2000), (Söz: Pir Sultan Abdal),(Kl.Gitar Düzenleme: Hasan Cihat Örter)
Buzuki Erol & Despina – Ela ,(Gel) (2006), (Düzenleme, 2.Buzuki : Hasan cihat Örter)
Burhan Gürleroğlu – Adım Adım Üsküdar (2010), (Yorum,Düzenleme:Hasan Cihat Örter)
Burhan Gürleroğlu – Bam Teli  (2010), (Yorum,Düzenleme:Hasan Cihat Örter)

YETİŞTİRDİĞİ VE DESTEK OLDUĞU BAZI ÖĞRENCİLERİi:

Serhan Yastıman (Stüdyo/ Eşlik Müzisyeni) 
Taner Ayan, (Cem Karaca'nın gitaristi) 
Yavuz Çetin, (Solist/ Besteci)
Erkan Erk (E. Gitar) 
Merve Dikerman (Tronpet -Solist) 
Şükriye Tutkun (Solist) 
Göksel (Solist)
Barış Yurttaş, (Solist)
Can & Ceyhun Bilgiç, (Solist) 
Vecdi Yücalan, (Objektif Grup/Solist) 
Mehmet Mısır, (Ersen ve Dadaşlar Grup)
Celil Refik Kaya, (Solist) 
Can Yıldızlı, (Solist) 
Özgür Kanat, (Solist) 
Can Güney, (Ayna Grup, Solist) 
Savaş Çimen, (Solist) 
Gökhan Özkaya, (Solist) 
Mert Ergül (K.Gitar) 
İlker Taşçı (K.Gitar) 
Ogün Bülent Görgün (Solist) 
Sait Tollu (Luthier) 
Yasin Balkır (Gitar) vb.....

ALBÜMÜNE ÇALDIĞI BAZI ÜNLÜ SANATÇILAR, ÇALIŞTIĞI ORKESTRALAR :

Selda Bağcan
Ahmet Kaya
Orhan Gencebay
Ferdi Özbeğen
Tanju Okan
Salim Dündar
Bülent Ersoy
Lale Oraloğlu
Seden Kızıltunç
Jale Sinar "İbo"
Halil Karaduman
Nükhet Duru
Ferhat Tunç
Attila Atasoy
Osman İşmen
Emel Sayın
Kerim Tekin
İbrahim Tatlıses
Servet Kocakaya
Melvan
Fulden Güncü
Serter Bağcan
Seyhan Güler
Zekayi Tunca
Mustafa Uysal
Şeref Yıldız, "Özel"
Sarp Bağcan
Fatih Kısaparmak
Selami Şahin
Müslüm Gürses
Göksel Baktagir
Suphi Aras
Zor Beyler Grubu
Cudi Koyuncu
Çağrışım Set Orkestrası, "1973 -75"
Metronomlar '68 Orkestrası, "1975 -76"
Berklee Jam Setion, "1979"
Yalçın Ateş Orkestrası
Mutlu D.S. Orkestrası
Emin Aydın Orkestrası
Metin Ersoy Orkestrası
Vedat Biçkin Orkestrası
Hayko "Tataryan" Orkestrası
Selim Sam Orkestrası "Taksim Sanat Evi"
Hasan Cihat Örter Group "Jazz-Set"
İst.B.Ş.Bld.Kent Orkestrası "Kadrolu Sanatçı Memur,"1990-98"
Galata Kulesi Show Orkestrası
Turhan Yükseler Orkestrası "Büyük Orkestra"
Osman İşmen Orkestrası
Ferdi Özbeğen Özel Orkestrası
Modern Folk Üçlüsü -Doğan Canku'nun yerine..."1995-98"
İlyas Tetik "Stüdyo Çalışmaları"
Kutsi
Özgür Kanat "Özel"
Burak (Burock Müzik)
Çağrı
Akın Ok
Ressam Çağlar
Ergün Buzdağ
Semih Sezgin
Tezer Dürüm -"Anılar 10, Unutulmayan Slowlar"
Buzuki Erol & Despina
Ruşen Özben
Nezih Karabiber "Sahne"
Erkan Atılgan, Arr: Can Atilla
Gülden Karaböcek
Orhan Balmumcu
Hasan Hüseyin Demirel
Can Güney
Uğur Işılak
Şeref Yıldız
Sevim Seçkin "Özel"
Burak Pekün
( yaklaşık 2.000 e yakın Sanatçı)

KENDİ SANATSAL  PROGRAMLARI :

Müzik ve Biz (TRT 2) - (1996 -98)
Geceyi Örten Müzik (Canlı Müzik TV programı) (STV) (1997-99)
Üstad ile Baş başa (Canlı Müzik Radyo Programı) (Burç Fm) (1998-99)
Hasan Cihat Örter ile (Canlı Müzik Radyo Programı) (Marmara Fm) (2005-06)
Türkiye'de Müzik ve aydınlanma, (Canlı Müzik Konser Programı) (Üniversteler)(1996-....)
Müzikle Terapi Konserleri (Canlı Müzik Konser Programı)(B.K.M), (Üniversteler)(2008 -09)

ÖZLÜ SÖZLERİM:

*MÜZİSYEN MESLEKTAŞLARIM; BIRAKIN -BEN ŞÖYLE MÜZİSYENİM, BEN BÖYLE BÜYÜĞÜM, MÜTEVAZI GÖZÜKÜP, ÇAKTIRMADAN HAVALARA GİRİP; EN İYİ BENİM, EN BÜYÜK BENİM ...DEMEYİ, GELİN BİRLİKTE MÜZİK YAPALIM..AYRICA BİZ HEPİMİZ, BİRBİRİMİZİ ÇOK İYİ BİLİRİZ....BEN BU YOLDA HALA ÖĞRENCİYİM.. "HCÖ

"MÜZİK CAHİLLERİN EĞLENCE OLARAK ALGILADIĞI, GELİŞMİŞ RUHLARIN VE AYDIN KİŞİLİKLERİN SANAT OLARAK GÖRDÜĞÜ ŞEYDİR. "HCÖ

"MÜZİK DENEN BÜYÜ : ANLAYAN YÜCE RUHLAR İÇİNDİR..ANLAMAYAN KAZMALAR BİR BALTAYA SAP BİLE OLMAZLAR, ONLAR ANCAK İBLİSLE İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE, ALLAHIN YARATTIĞI EN YÜCE VARLIĞA, İNSANA KÖTÜLÜK YAPARLAR. (HCÖ)

AYDINLARI İSYAN EDEN VE CEZA GÖREN BİR ÜLKENİN CAHİLLERİ; HER ŞEYLE DALGA GEÇER VE ARSIZCA EĞLENİRLER. "HCÖ

"Eğer meslektaşialrınız ve başkaları sizi kıskanıyor ve arkanızdan konuşuyorlar, sizi kötülüyorlarsa, bilinki siz onların önündesinizdir. (HCÖ)

Müzik; içki masalarına hizmet ettiğinde sanat ölür. (HCÖ.)

İnsanların SAHTE /RİYAKAR yüzlerini görmemek için, cenazelere ve düğünlere gitmiyorum ben. Dosta, arkadaşa gitmek yaşarken olmalı, iş vazife ve ya son görevse, bu da gene YAŞARKEN OLMALI..Çünkü ÖLÜLER SİZİ GÖRMEZ VE DUYMAZLAR. Bunun aksi teolojik birtakım avuntulardan ibarettir. "HCÖ"

Güzel insanlar, güzellikleri görür ve taktir ederler...İnsan olabilmenin en büyük erdemi de zaten bu taktir meselesidir. Vicdansız, bilinçsiz ve boş yüreklerde kin ve nefret hakim olduğu için, onlar ancak kendilerine rant uğruna dayatılan şeyleri " güzel " zannederler. (HCÖ)

Demir Erir Kömür Biter, İnsan Akıllanır Ömür Biter (HCÖ)

CAHİL DEDİK YA, ANLAR MI HALDEN ? ANLAR MI KELAMDAN, GÜZEL DİLDEN ? GEÇTİM MÜZİKTEN, SANATTAN BU ÜLKE DE... İNSANDAN ANLAMAZLAR, NE GELİR ELDEN. ! (HCÖ)

Aptallar Üstadları eleştirir, Akıllılar ödüllendirir (HCÖ)

Toprak; insanları sağcı-solcu- dindar-dinsiz ayırmadan kabul eder (HCÖ)

Eğer bir dua ettinse; aşktan ve Hakk'dan yana şöyle iç çekerek derinden....sanmaki bitmez hiç bir sıkıntı ve hiç bir dünyasal dert bu alemde, eğer hissediyorsan tâ derinlerde bir yerde kurtuluşa ereceğini şu sıkıntılı halinin ve ahvalinin...o zaman kesme ümidini n'olur; ne seni Yaradan'dan ne de kendinden...(HCÖ)

Bu dünya bir yalan, yalan olduğu kadarda gerçek, gerçek içinde yalan, dolan ve tekrar eden bir ilizyon, bitmeyen bir son, rurhun bu meçhul imtihanı, sonsuzluktaki aranan ışık ve kalabalıklar içindeki yalnızlığımız...ağlamakta yetmez bu düçar halimize..... SANA NE KADAR MUHTACIZ TANRIM !! (HCÖ)

KAYNAKÇA :

Hasan Cihat Örter Resmi Web Sitesi
https://www.facebook.com/pages/Hasan-Cihat-Örter/112211922128554?fref=ts
https://www.facebook.com/64646969www
https://www.facebook.com/sanatcibulusmalari?fref=ts
https://www.facebook.com/soz.ucar.fotograflar.kalir?fref=ts
https://www.facebook.com/hasancihatorter?fref=ts
https://www.facebook.com/pages/Üstad-Dr-Hasan-Cihat-Örter/1590614927846886?fref=ts
populer-muzik-ve-turkiyede-gunumuzde-yasanan-muzik-yozlasmasi
bir-muzik--bidesi--hasan-cihat-orter-/Blog/?BlogNo=387235
hasancihatorterler_olmeli.htm
watch.aspx?v=Hasan%20Cihat%20%D6rter%20R%F6portaj%FD_430
roportajlar/hasan-cihat-orter-uluslar-arasi-bir-muzisyen
roportajlar.asp?okudum=22
viewtopic.php?f=22&t=1775
templates/news/detail/detail20.asp?id=8507&archive=1
detay/2011/01/06/hasan-cihat-orter-muzikte-para-geldi-ruh-gitti.html*
o-protokolde-bir-tek-sanat-adami-vardi--hasan-cihat-orter---/Blog/?BlogNo=234310*
muzik/item/105-hasan-cihat-orterle-muzik
Haber/kultur-sanat/Normal/resimde-ciplakligi,-muzikte-arabeski-dayattilar/8e55b58e-8301-4eac-9b3b-aba1ee73a8fc
katalog/192/sayfa/2007/9/16/7.xhtml
2011/05/hasan-cihat-orter-biyografi.html
siir/cumhuriyet-donemi-ve-gunumuz/iki-satirlik-siirler.htm
hobi/35103-35161-saz-eserleri-hasan-cihat-orter-9799756723288.html
index.php/muzik/muzik-egitimi-nota/anadolu-dan-klasik-gitar-cesitlemeleri.html
hasan-cihat-orter-ile-muzik-evreni-uzerine/Blog/?BlogNo=218824
events/211794558863514/
eski/soylesihac4.html
?Syf=18&Hbr=403009&/T%C3%BCrkiye-Mar%C5%9F%C4%B1,-Beste-ve-%C4%B0cra:-Hasan-Cihat-%C3%96RTER
user/HasanCihatOrterVideo
Galeri 
http://www.enotes.com/topic/Hasan_Cihat_Örter
http://www.ergir.com/hasancihatorterler_olmeli.htm
http://tr.wikipedia.org/wiki/Hasan_Cihat_Örter

_________________________________________

(1) Biyografi H.C.ÖRTER web sitesinden olduğu gibi alınmıştır... http://www.hasancihatorter.org/ 

Facebook'ta Paylaş
 
Anahtar Kelimeler:Dünyaca, ünlü, gitar, virtüözümüz, Hasan, Cihat, Örterin, biyoğrafisini, kendisi,
Kaynak / Editör
 
Yorumlar
*** Yorum Yaz
Bu habere hiç yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapın.

Diğer POPÜLER Haberleri
MESAM'da yönetim görevden alındı...
Fuat Güner: "Ortada eser yoksa ne yorumcu var, ne de yapımcı…"
Mehtap Demir ve "Ya Nedir Allah"...

Mehtap Demir ve "Ya Nedir Allah"...
Yaşar İpek: 2.5-3 milyar insana hitap eden 300; 80 milyona hitab eden 150 milyon tık alıyor. Nasıl oluyor?..
Sarper Özsan: “1 Mayıs“ marşı…
Kürşat Başar: “Müzik dünyasında besteci sıkıntısı var“…
Pop müzikte gruplar out, solistler in…
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Diğer Başlıklar

Manisa’nın Musiki Hocası - Ahmet Esat Uğurlu... Cemil Altınbilek
Ferit Tan (1906-1991)... Cemil Altınbilek
Türk Musikisi Federasyonu’nda yeni yönetim göreve başladı…
Serhanende Nurettin Çelik... Bülent Aksoy
Datça Türk Müziği Günleri'ne müracaatlar başladı...
Münih LMU Müzikoloji Enstitüsü’nde "Gültekin Oransay" rafı... Nesrin Kalyoncu
Fırat Kutluk “Neden Müzik Dinleriz?“...
Balıkesir Türk Musikisi Sempozyumu (2022) ...
Gördüğümüzü mü icrâ ediyoruz ?.. Dr. Fatih Coşkun
Prof.Dr. Gültekin Oransay'ı 32 yıl önce bugün 59 yaşında kaybetmiştik... Ayhan Sarı
Günün Sözü
Okumayan müzisyen nasıl düşünsün ki?..
(Ayhan Sarı)
Yazarlar 
Röportajlar
Fırat Kutluk “Neden Müzik Dinleriz?“...
Ayhan Sarı - Kitabın adından başlayalım mı?  Buna bağlı olarak da kitabın sonunda müziği neden dinlediğimizin yanıtını veriyor musun? Fırat Kutluk - ...
»
»
»
Tarihte Bugün
Arşiv Arama
Facebook
Anasayfa
Site Haritasi
Sitenize Ekleyin
RSS Kaynagi
Hakkimizda
Reklamlar
Künyemiz
Facebook
Twitter
Bize Ulaşın
Copyright ©2013 - Tüm haklari sakli tutulmaktadir.
Bu sitede yayinlanan tüm resim, materyal ve içerigin telif haklari tarafimizca sakli olup izinsiz alinip kullanilamaz.
0.27ms
cheap jordans|wholesale air max|wholesale jordans|wholesale jewelry|wholesale jerseys