Konservatuvar Müdürü Doç. Dr. Cem Şaktanlı:
"Konservatuvarımız kendi müzik kültürünü en ince detaylarıyla bilen, bildiğini icra etme, aktarma ve koruma donanımına sahiptir. Bunun yanında dünya müzik kültürlerini de öğrenmiş, kendi müzik kültürünün gelişme rotasını belirleyebilecek akademik ve sanatsal altyapıya sahip öğrenciler yetiştirmeyi amaç edinmiştir. Aşık Veysel, Dadaloğlu gibi aşık ozanlarımızın miraslarını geleceğe taşımanın görevimiz olduğu bilinciyledir ki ilk öğrencilerimizi halk müziği bölümüne almış bulunmaktayız. Önümüzdeki dönemde de lisans düzeyinde Türk Halk Oyunları Bölümü'ne öğrenci almak için gerekli altyapıyı tamamladık.
Konservatuvarımız üniversite ve çevre illerde sanat alanında çalışma yapan birim ve kurumlarla işbirliği içindedir. Bunun konservatuara güç katacağı inancındayız.
Atatürk Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü ile yaptığımız işbirliği kapsamında, Geleneksel Türk Müziği Ana Sanat Dalı Müzik Bilimi alanında yüksek lisans programını açtık ve 6 öğrenci de lisans üstü öğretime başladı.
Hedefimiz, gerekli akademik altyapıyı sağlayarak doktora ya da sanatta yeterlilik programını açmaktır. Çünkü, sahnede gördüğümüz bu öğrencileri ileride programımızın yürütücüleri olarak görmek istiyoruz. 2015 aralık ayı itibariyle 6 öğretim üyesi, bir öğretim görevlisi, bir araştırma görevlisi, 4 idari ve bir hizmetli personelle faaliyetlerini yürütmektedir. Rektörlüğümüz öğrencilerimizin eğitim öğretimleri için müzik sınıfları ve donanımlarını, bireysel çalışma odaları ile öğrencilerimizin çalgı ihtiyaçlarını çok kısa sürede sağlamıştır ki bugün bu konseri icra edebilecek konuma gelebildik. Konservatuaarın akademik yapısına, gerçekleştirmek istediğimiz sanatsal ve bilimsel etkinliklere verdiği destekler ile bizlere duyduğu güven ile bugün üretir hale gelmemizin asıl mimarı olan Rektörümüz Prof. Dr. Peyami Battal'a teşekkürlerimi sunuyorum."