Yalçın Tura’nın, Karacaoğlan Operasından “Dost Bağına Girdim Bugün”, 3 perdelik Melodram “Sevmek Nedir Müzikâli”nden “Sevmek Nedir,Seninle Başladı”, “Keşanlı Ali Destanı Müzikali”nden “Kadın Deniz Gibidir” , Film Müziklerinden “Umutsuz” ,TV Dizilerinden “Aşk-ı Memnû” için bestelediği ayrıca halkımız tarafından çok sevilen “Hasretinle yandı gönlüm, Hasretim sana ve Kasımpaşa kıyıları” gibi eserlerinden oluşan özel bir repertuvar Melihat Gülses tarafından seslendirildi. Melihat Gülses’e, İhsan Özer yönetimindeki koro eşlik etti.
İhsan Özer'in konser sonrası yorumu:
"Yalçın Tura, günümüzün en önemli bestecilerinden, müzikolog, öğretmen, şair, kısaca bir derya. Hocamızın eserlerinden oluşan repertuvarı seslendirdiğimiz konser, CRR konser salonunun tamamını dolduran sevenlerinin, duayen hocaların, sanatçıların ve öğrencilerinin katılımıyla çok güzel bir mana buldu. Sahnedeki tüm sanatçılar, bu kıymetli paylaşım içinde olmanın heyecan ve mutluluğunu hepbirlikte yaşadık. Hocamıza, ailesiyle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir ömür dilerken, yeni eserlerini de dört gözle beklediğimizi kendisine iletiyoruz"
Yalçın Tura
1934 yılında İstanbul’da doğdu. Küçük yaşta keman ve piyano dersleri aldı. Galatasaray Lisesi’nde okudu. Lise yıllarında Seyfettin Asal ile keman, daha sonra Demirhan Altuğ ve Cemal Reşit Rey ile teori ve armoni çalıştı. 1954’te liseyi bitirdi. İstanbul Üniversitesi Felsefe bölümüne girerek felsefe öğrenimini 1960 yılında tamamladı.1955 yılından başlayarak film ve sahne müzikleri yazdı. “Aşk-ı Memnu” dizisinin müziği “Yılanların Öcü”, “Kırık Hayatlar”, “Keşanlı Ali Destanı” ,”Karacaoğlan Operası,” “IV. Murat” ,”Sevmek nedir ? Müzikali”, “Küçük Ağa”, “Asiye nasıl kurtulur” gibi film, TV Dizisi ve oyunların müzikleri en çok tanınan yapıtlarıdır.1976’da İstanbul Teknik Üniversitesi’ne bağlı Devlet Türk Müziği Konservatuarında öğretim üyesi olarak çalışmaya başladı ve 1988 yılında müzikoloji bölümü başkanı oldu. 1997-2001 yılları arasında konservatuarın müdürlüğünü yürüttü.Yalçın Tura, SACEM’in (Ulusal Müzik Eserleri Meslek Birliği) İcra Komitesi üyeliğini; MESAM’ın(Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği)' bilim kurulu başkanlığını yapmış, ayrıca; TRT'de çeşitli zamanlarda jüri ve danışma kurulu üyeliği, Beşinci Beş Yıllık Kalkınma Planı Hazırlık Komitesi'nde de Türk Müziği başkanlığı yapmıştır.
Melihat Gülses
Melihat Gülses, 1958 yılında Konya’nın Akşehir ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokulu Anadolu’nun çeşitli şehirlerinde tamamlayan Gülses, ilk müzik eğitimini babası Ahmet Tahir Köseoğlu’ndan aldı. Lise eğitimine İstanbul’da Fatih Kız Lisesi'nde başlayan sanatçı, lise ikinci sınıfı okurken konservatuvara kaydolarak hem lise hem de konservatuara devam etti. 1976’da girdiği İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Şan Bölümü’nü 1984’de tamamladı. 1981 yılında Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu’na (TRT) girdi ve 1983’ten itibaren solo programlar yapmaya başladı.
1998 yılında Mavi Nota Müzik dergisinin “Geleneksel Müzikler Teşvik Ödülü”nü alan sanatçı, Türk müziğine katkılarından dolayı 2003 yılında “Müzdak” (İstanbul Türk Müziği Dernek Vakıfları Dayanışma Konseyi) tarafından verilen “10. Yıl Kültür ve Sanat Ödülleri”nden birine lâyık görüldü.
Mehmet İhsan Özer
1961'de İstanbul'da doğdu. İlk eğitimini Bayezit İlkokulu’nda, orta ve lise eğitimini Vefa Lisesi’nde tamamladı. 1978'de girdiği İ.T.Ü. Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Temel Bilimler Bölümü'nden 1982 yılında mezun oldu. Bu süre içinde Ruhi AYANGİL, Demirhan ALTUĞ, Ercümend BERKER, Tülûn KORMAN, Metin ÖRSER, Yalçın TURA, Ergen KORKMAZ, Haydar SANAL ve Saadet GÜLDAŞ gibi çeşitli hocalar ile çalıştı. 1981'de T.R.T. İstanbul Radyosu stajyer saz san'atçısı sınavını kazanarak, bir süre bu kurumda, çeşitli zamanlarda İ.Ü. Devlet Konservatuvarı Türk Müziği İcra Heyeti'nde ve 1988–1990 yılları arasında da Kültür Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu'nda kanun sanatçısı olarak görevde bulundu. Bekir Sıdkı SEZGİN, Alaeddin YAVAŞÇA, İnci ÇAYIRLI ve Rıza RİT gibi ses ustalarına kanun sazı ile eşlik etti. Cinuçen TANRIKORUR, Abdi COŞKUN, İhsan ÖZGEN, Mutlu TORUN ve Necdet YAŞAR gibi çok kıymetli saz ustalarıyla da birlikte müzik yapma imkânı buldu.
Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nun 2010-2011 sezon açılışında, solistliğini Ahmet ÖZHAN ve Hakan AYSEV'in yaptığı “Enderûn-i Hümâyûn'dan Musikay-i Hümâyûn”a başlıklı konseri, CRR Senfoni Orkestrası ve CRR Türk Müziği Topluluğu'ndan oluşan orkestra ile yönetti. 2011 Yılında “Endülüsten Anadolu’ya “ isimli projede, Hakan AYSEV’in solistliğinde Dostluk Senfoni Orkestrası ile konser verdi. 2011 yılında kanun sanatçısı Bahadır Şener’in solist olarak katıldığı Saraybosna Filarmoni Orkestrasını yönetti.
Halen, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu’nda Genel Yönetmen ve Haliç Üniversitesi Türk Müziği Konservatuvarı’nda öğretim görevlisi olarak çalışmalarını sürdürmektedir.