Düzenleme kurulu Yücel Paşmakçı, Cihangir Terzi ve Adnan Koç’tan oluşan etkinlikte çok sayıda sanatçı ve akademisyenin sahne ve kürsü alacak. İki gün sürecek İTÜ Bağlama Günleri, Prof. Cihangir Terzi’nin sanat yönetmenliğinde ve Başak İkiz’in sunuculuğunda geniş dinleyici kitlesinin karşısına olacak.
Usta sanatçı merhum Talip Özkan’a ithaf edilen İTÜ Bağlama Günlerinin birinci gününde “Türkiye’nin Kentleşme Sürecinde Toplu ve Bireysel Bağlama İcrasında Yaşanan Değişimler” başlıklı gündüz söyleşilerinin konukları Yücel Paşmakçı, Arif Sağ ve Mehmet Erenler, İTÜ TMDK Müzikoloji öğretim görevlisi Süleyman Şenel’in moderatörlüğünde bilgi ve görüşlerini paylaşacaklar.
Aynı günün akşam dinletilerinde ise Mehmet Erenler, Çetin Akdeniz, Müslüm Eke ve Mustafa Eke kardeşler, “Bağlama-Gitar Duo” ( Ali Kazım Akdağ & Efgan Rende ), Tülay Örten Yıldız, Sevilay Gök Akyıldız ve Çağatay Aras sahne alacaklar.
Çalıp söyleme geleneğinin en özgün isimlerinden olan merhum Ali Ekber Çiçek için ithaf edilen İTÜ Bağlama Günlerinin ikinci gününde “Çalgı müzikleri besteciliği açısından Bağlama için yazılmış Eserler ve Düzenlemeler” konulu söyleşinin konukları Erdal Erzincan, Zeki Atagür ve Ferda Ereren, Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Mehmet Ali Özdemir moderatörlüğünde kürsüde bilgi ve birikimlerini aktaracaklar.
İkinci günün akşam dinletilerinde Erdal Erzincan, Özlem Özdil, Cem Doğan & Özge Çam çifti, Cem Tarım, “Nida Bağlama Dörtlüsü” ( Erdoğan Eskimez & Şendoğan Karadeli & Cihangir Terzi & Arif Yanmaz ) ve genç yetenekler kuşağından Hüseyin Can Pala, Hasan Vapur ve Gökhan Vural sahnede olacak.
İTÜ Bağlama Günleri çerçevesinde duayen sanatçılar ve yetenekli genç sanatçıların yanı sıra sosyal sorumluluk anlayışımızın gereği olarak davet ettiğimiz özel durumu olan Bağlama icracılarına da yer verilecek.
İTÜ BAĞLAMA GÜNLERİ 9-10 NİSAN 2019
16.00 Bised Konser Salonu
19.00 Mustafa Kemal Amfisi
Etkinlikler ücretsizdir.