Durum Onur Akay’ın Özdenses için 7. Anma Yılı düzenleme girişimi sonrasında, İstanbul Kurtköy Yeni Şıhlı Mezarlığı’na geldiğinde tesbit edildi.
Mezarlık görevlilerin ada ve parsel numarasını söylemelerine rağmen numaranın yerinde olmadığını gören Onur Akay durumu şöyle anlattı:
“Mezarlığa gittiğimde görevlilere Semahat Özdenses'in mezarını sordum. Görevliler 6. Ada’da 2817 no'lu mezar olduğunu ve mezar taşı olmayan mezarlara bakmamı söylediler. 6. Ada’da yer alan tüm mezarlara baktım ancak, çoğu mezar taşı olmayan mezarların üstünde numarası bile yoktu. Yani mezarın tapusunu ve taşını bırakın, Semahat Özdenses’e dua edecek bir mezar bile yoktu, mezarı kayıptı ve bu vefasızlığı görünce gözyaşlarımı tutamadım. Semahat Özdenses’le ortak şarkımız ‘Sevgilim Sanma Seni Bir An Olsun Unuttum’ isimli eseri 7.yıl anma gecesinde okumak için üyesi olduğum MESAM’ı aradım. Bana, Semahat Hanım’ın sağlığında eserlerini TSK Mehmetçik Vakfı’na bıraktığını söyleyerek, vakıftan Merve Kamacı ile görüşmem gerektiğini belirttiler. M. Kamacı Özdenses’in her bestesi için belli bir para aldıklarını, ayrıca tüm şarkılarından da MESAM’ın sürekli telif hakkı gönderdiğini söyledi. Ve bu bestecimizin sağlığında mirasını bıraktığı kurumun mezarı da yaptırması gerekirdi. Özellikle de o kişi Türk musiki tarihine altın harflerle yazılmış bir isim olursa… Semahat Hanım’ın son 4 şarkısının söz yazarı olarak, mezarının tapusu alınıp yapılana kadar, o 4 ortak şarkımızı okumak isteyenlere ben kesinlikle izin vermiyeceğim. Ben izin vermeyince o şarkılardan kimse telif hakkı alamayacak. 1940 yılında yaptığı ilk bestesi ‘Akşam Oldu Hüzünlendim Ben Yine’ isimli Uşşak şarkısının söz yazarı rahmetli şair Ahmet Cengizoğlu’nun varisi kızı Meltem Pınarcı’ya da ulaştım. Meltem Hanım, mezarının yapılması gerektiğini ve yapılana kadar, ‘Akşam Oldu Hüzünlendim Ben Yine’ isimli eserin okunmasına izin vermeyeceğini ifade etti.”