Hasan Cihat Örter sanatını göstermek, sanatın sesinin kısılmaması için yeni bir yöntemi uygulamaya başladı. Facebook'tan canlı yayın. Artık "parmakları harfleri tutan!" herkesin bir facebooku olduğu düşünüldüğünde hiç de yabana atılacak bir etkinlik değil. Türk müziğinin temsilcisi kimliğiyle kendisine "Musiki Dergisi" olarak biz de destek veriyoruz.
Mesajında şöyle diyor Hasan Cihat Örter:
"Sevgili Canlar...Her gün saat 12.00 de Facebook dan inadına sanat adına canlı yayın yapıyorum. Sanatımı ve fikirlerimi sevenlerime sunuyorum… Saygılarımla arz ederim."
Hasan Cihat Örter "Yaşarken Değerlerimizin Farkına Varmak !" başılklı yazısında düşüncelerini şöyle aktarmış:
"YAŞARKEN DEĞERLERİMİZİN FARKINA VARMAK !
Bir büyük umudum var benim ; sanata ve sanatçıya ve de değerlerimize gereken değerin ve önemin verilmesi için, özellikle yönetime talip olanların gerçekçi adımlar atmasıydı. Yıllardır, ilkelerimden ödün vermeden sanat yaşamını sürdüren bir Sanatçı olarak, ülkemizde, sanatın ve sanatçının ve de değerlerimizin gereken ilgiyi görmediğini dile getirdim hep. Haberleri bile sürekli magazinleştirilen medyanın, topluma, sanat ve sanatçı olarak sunduğu pek çok şeyin gürültüsü arasında, gerçek sanata yer verilmediğini ya da çok az ilgilendiğini 42 Üniversitede ve diğer mecralarda söyledim, haykırdım…
Çocukları ve gençleri birer yarış atına döndüren eğitim sistemimizin de ne yazık ki sanatı anlatma ve sevdirme çabası içinde olmadığını, sanatı sevmenin ise ancak tanımakla gerçekleşebileceğini bıkmadan tekrarladım.
Sanatçı kimdir? Sanat, düşüncelerin, amaçların, durum ve olayların, yetenek, beceri ve düş gücüyle ifade edilmesi ve başkalarına anlatılması olarak tanımlandığına göre; sanatçı, kendine özgü düşünceleri, sanat yaparken bir amacı, yeteneği ve o dalda edinilmiş becerisi olan, tüm bunları düş gücüyle yoğurarak ifade eden kişi anlamına geliyor. Sanatçı, edindiği bilgileri, olay yada olgunun iç dünyasında yarattığı duygularla harmanlayan, gerçeklerden yola çıkarak, sanat yapıtı adı verilen yeni bir sanat yapıtı adı verilen insanı anlatan sözcük...
Tüm halkların, dünyaya bir kalıt bırakmak, yaşamamışçasına yok olup gitmemek için, kendi içlerinden çıkardıkları, sesleri ile kültürleri ile, yaşam biçimleriyle besleyip büyüttükleri sanatçılara ihtiyacı var.
Günümüzde, sanatın ve sanatçının değerinin bilinmediği bir ülkede, benim gibi bir Sanatçının yapmış olduğu savaş, yel değirmenlerine karşı Donkişot’un açmış olduğu savaş gibidir ama her şeye rağmen bu savaşın galibi gene, sanat, sanatçı ve bilim olacaktır.
…
Sanatta da, günlük yaşamda da, yarınlara ilişkin çabalarda da, kararlı ama sakin, aceleci, ancak düzenli adımlar atmamızı diliyorum. (1)
_____________________________
(1) Dr. Hasan Cihat Örter "Yönetimlerin sanata ve sanatçıya gereken önemi ve hak ettikleri değeri vermesi"
17.12.2015 –Saat:18.00 -ESKADER (Bâb-ı Âli Konuşmaları) Cağaoğlu – İstanbul - Dinletisi Konuşma Metni –Workshop